Haluşka nerenin yemeğidir?
Holuşka veya Haluşka olarak da bilinir; Antalya’nın kuzeydoğusundaki Akseki, İbradı, Ormana ve Ürünlü gibi yerleşim yerlerinde yaygın olarak yenen geleneksel bir yemektir. Peynir dolgulu bir tür ravioli olan Holuşka’nın hamuru un, tuz ve sudan yapılır; havanın içine yumurta eklemek de mümkündür.
Yüksük çorbası nerenin yemeğidir?
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbası un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubundan oluşur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.
Hamur çorbası nereye ait?
Aydın-Söke yöresinden nefis bir tarif; hamur çorbası 🍲17 Ara 2019
Kafkas çorbası nerenin?
Doğu Anadolu bölgesine özgü olan Kafkas çorbası özellikle Kars ve Diyarbakır’da yaygın olarak tüketilmektedir. Et suyu, buğday ve sebzelerden yapılan bu yemeğin kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi gerekmektedir.
Haluçka hangi yöreye ait?
Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan ve damakta nefis tadıyla tatlı bir tat bırakan Haluçka çorbası; hamur, nohut ve tavuk etinden yapılan bir yemektir. Genellikle meze menülerinde yer alan Haluçka çorbası, Samsun halkının severek tükettiği yemeklerden biridir.
Haluj hangi yöreye ait?
Haluj, mataz (Çerkesçe: мэтазэ), psılahuj (Çerkesçe: псыхьалыжъо) veya haluš, peynir veya patatesle hazırlanan haşlanmış bir hamur işidir. Çerkes yemeğidir.
Mahluta çorbası nerenin?
Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin su ile kaynatılmasıyla yapılır. Çorba kıvamına geldikten sonra ayrı bir tavada yağa kırmızı pul biber ve kuru nane eklenerek sotelenir.
Miyane çorbası nereye ait?
Miyane çorbası – Afyonkarahisar gastronomi şehri.
Gerdan çorbası nereye ait?
Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezidir çorbalar.
Arap aşı çorbası nereye ait?
Sivas’ın Yozgat ve Kayseri yakınlarındaki Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde üretilmektedir.
Çatal aşı çorbası nerenin?
Çatal aşı | Çorum’a özgü bir lezzet olan çatal aşının nasıl yapıldığını izliyoruz. 🍲 “Yemeğin Serüveni”, 19:50’de TRT Belgesel’de. TRT Belgesel’den | Facebook.
Pıt pıt çorbası nerenin?
Pıt Pıt Pilav, hoş ismiyle Orta Anadolu bölgesine ait bir tariftir. Pitta tarifi de sadece 6 malzemeyle oldukça basittir.
Harput çorbası nereye ait?
Elazığ (Harput)’ın geleneksel yemek kültürü Türk yemek kültürünün izlerini taşımaktadır. Sofra adabından yemek çeşitliliğine kadar geleneksel özelliklerini hala koruyan Elazığ mutfağı; Oğuz döneminden kalma Tutaç, Umaç Aşı Anamaşı, Kara Kavma gibi yemekler hala varlığını sürdürmektedir.
Kazdağı çorba nedir?
Kazdağı yöresinden adaçayı, defne yaprağı, kekik, sumak, maydanoz ve fesleğen yapraklarını kurutup ufalayıp bu yörenin bulguruyla pişiriyorum. Soğan, zeytinyağı ve pişmiş nohut da eklediğimiz için lezzeti hemen ortaya çıkıyor.
Şafak çorba içinde ne var?
Şafak çorbası, kesilmeden hazırlanan ve içine domates püresi, yoğurt, yumurta ve diğer çorba malzemeleri konulan baharatlı bir çorbadır. Şafak çorbası, kökeni bilinmeyen ve ülkemizin hemen her yöresinde yapılıp servis edilen bir tariftir.
Hamsi kuşu nerenin yemeğidir?
Karadeniz denince akla gelen ilk lezzetlerden biridir. Hamsi kuşu tarifinde hamsiler tamamen kemiklerinden ayrılır ve fileto haline getirilir; maydanoz, taze soğan, soğan, mısır unu ve baharat karışımıyla ikişerli gruplar halinde kaplanır. Yassı köfteler haline gelir.
Hamsi tava nerenin yemeğidir?
Anchovy tava, İngilizce’de “kızarmış hamsi” olarak tercüme edilir ve Türkiye’nin Karadeniz bölgesinin en ünlü deniz ürünleri yemeklerinden biridir. Günümüzde anchovy tava, Türkiye genelinde iyi bilinen ve popüler bir yemektir. Anchovy, 17 cinste 144 türe sahip küçük bir yem balığıdır.
Haluçka ne demektir?
Kavaklı halkının sofrasında önemli bir yeri olan haluçka, hamurdan yapılan bir yemektir. Derleme Sözlüğünde haluçka, “et ve lokma gibi hamurdan yapılan bir çeşit yemek” olarak tanımlanmaktadır. Mantı, dört köşeden kesilerek üçgen şeklinde katlanarak yapılan bir çeşit hamur şeklidir. formatlarında kayıtlıdır.
Şiveydiz çorbası nerenin yemeğidir?
Şiveydiz, taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan bir Antep yemeğidir. Baharatlı sudan dolayı hafif ekşi bir tada sahiptir ve kurutulmuş sarımsağa kıyasla taze sarımsağın daha hafif tadını ortaya çıkarır.