Meb hizmetiçi eğitime katılmazsam ne olur?
Faaliyetlerdeki katılım durumu dikkatle izlenecektir. Hizmet içi eğitim faaliyetlerine mazereti olmaksızın katılmayanlar ve geçerli bir mazereti olsa bile toplam ders saatinin beşte birinden fazla devamsızlık yapanlar eğitim faaliyetinden çıkarılacaktır.
Öğretmen seminere gitmezse ne olur?
Öğretmenlerin yönetmelikle belirlenecek mesleki çalışmalara katılmaları zorunludur. Bir öğretmen okulda mesleki görevlerini yerine getirmezse veya birkaç gün işe gelmezse, gelmediği için soruşturmaya tabi tutulabilir ve hatta cezalandırılabilir.
Meb hizmetiçi eğitim zorunlu mu?
MADDE 21 – (1) Geçerli bir mazereti olanlar hariç olmak üzere, hizmet içi eğitim faaliyetlerine kursiyerler ve katılımcılar için katılım zorunludur.
Seminere gitmek zorunlu mu?
Öğretmenler ve personel, dersleri aksatmamak için mesai saatleri dışında eğitim kurslarına, seminerlere ve her türlü eğitim faaliyetine resmi olarak katılmaya zorlanamaz. Dilekçe şablonu ve Danıştay kararı için buraya tıklayın.
Seminerde devamsızlık kaç gün sürer?
15 hafta veya daha uzun süren eğitim faaliyetlerinde, haftada bir günü geçmemek üzere, faaliyet süresince toplam 15 gün veya daha fazla mazeretli olarak devamsızlık yapanların faaliyetten ilişiği kesilir.
Öğretmenlerin seminerlere katılması zorunlu mu?
Öğretmen yetiştirme semineri: okul yönetiminin inisiyatifi Aslında bu soru okul yönetiminin inisiyatifine bırakılmıştır. Okul yönetimi hem okulun mesleki eğitim seminerine hem de pedagojik model seminerine aynı gün katılmanın zorunlu olduğunu belirtirse, öğretmen için böyle bir zorunluluğun var olduğu varsayılabilir.
Seminere katılan öğretmenin ek dersi kesilir mi?
Yukarıda belirtilen genelgenin ilgili hükmüne göre, ek öğrenim kredisi, her türlü eğitim-öğretim gezileri, konferanslar, kurslar ve seminerlerle sınırlıdır.
Seminer sunumunda tartışmaya yer verilir mi?
Seminer; Bir konu veya araştırma çalışması üzerinde bilgi aktarımı, tartışma ve kolektif monolog tarzında yapılan konuşmadır.
Öğretmen 5 gün okula gitmezse ne olur?
“Yasaya göre, mazeretsiz olarak üç ila dokuz gün süreyle işe gelmemek, terfinin durdurulmasını gerektiren fiil ve durumlardan biridir.
Hizmetiçi eğitimde rapor alınır mı?
f) Eğitim merkezinin faaliyetleri hakkında her 6 ayda bir bölüme rapor verir. g) Merkezdeki komite ve komisyonların başkanları.
Öğretmenlikte zorunlu hizmet kaldırıldı mı?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenler için 16 Haziran 2023’ten itibaren zorunlu hizmet affı getirildiğini duyurdu. Bakan Yusuf Tekin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Öğretmenler odası görüşmelerimizde sıkça talep edilen zorunlu hizmet affı 16 Haziran’dır.
ÖBA eğitimleri mebbise işlenecek mi?
Adayların MEBBİS veya e-Devlet şifrelerini kullanarak eğitime bireysel olarak giriş yapmaları gerekmektedir. Adayların tüm eğitim oturumlarını eksiksiz tamamlamaları beklenmektedir.
Seminere gitmeyen öğretmene ne olur?
Gelmeyenler hakkında tutanak tutulacak! Bu durumda seminere gelmeyen öğretmenler göreve hazır değil sayılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü göreve gelmeyen öğretmenler hakkında soruşturma açacak.
Öğretmenler seminerleri istediği yerde alabilecek mi?
Okulların kapanmasının ardından ili terk eden öğretmenler bulundukları illerde seminerlere katılabilirler. Çalıştıkları okuldan uzakta olan öğretmenler çalıştıkları ilde seminerlere katılabilirler.
Mesai saatleri dışında eğitime katılmak zorunlu mu?
Ancak, çalışma saatleri dışında düzenlenen eğitimlere katılım zorunlu değildir. Prensip olarak, çalışanların çalışma saatleri içinde eğitimlere katılmaları zorunludur.
Mahalli seminere katılmak zorunlu mu?
Herhangi bir nedenle haftada bir günden fazla katılmayanlar okuldan atılır. Kısa süreli kurslar ve seminerler (5 günden az) için tam katılım zorunludur.
Hizmetiçi eğitimde rapor alınır mı?
f) Eğitim merkezinin faaliyetleri hakkında her 6 ayda bir bölüme rapor verir. g) Merkezdeki komite ve komisyonların başkanları.
Hizmetiçi eğitime katılan öğretmene ek ders ödenir mi?
(4) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında hizmet içi eğitim faaliyetlerinden sorumlu eğitim görevlilerine, kursa fiilen katılmaları ve günde (5) saatten, haftada (25) saatten ve yılda (300) saatten fazla tamamlamamaları koşuluyla ek kurs ücreti ödenir.
Memur eğitime katılmazsa ne olur?
(3) Toplam eğitim süresinin 1/8’ini tamamlamayan çalışanlar programdan çıkarılır. Bu personel daha sonra aynı seviyedeki eğitim programlarına dahil edilebilir.